Velkommen til PhenomenAle. Siden 2012 har vi fremstillet håndbryg med det formål at udvikle opskrifter på overgærede øl. Motivationen hertil har været nysgerrigheden vedrørende hvad der skal til at lave en god øl samt muligheden for at skabe øl med akurat den smag som vi bedst kan lide. Hovedinspirationen for vores øl kommer overvejdende fra Belgein men også med islet fra Amerikansk craft brewing. Vi ønsker dog ikke at lade os begrænse af fastlagte stilarter eller forudgående definetioner, da hele essensen I dette projekt handler om at vi igennem uhæmmet kreativitet vil skabe unikke øl. Flere af vores øl vil derfor nok af traditionalister blive betragtet som stilarts-hybrider. Det vigtigste for os er at vi kan lide vores øl samt muligheden for at glæde venner og familie med en enestående smagoplevelse.

Hele projektet started da Jonas og Simon, efter at have eksperimenteret med fremstilling af musserende frugtvin, blev enige om at prøve at brygge øl. For at komme igang med ølbrygningen anskaffede de et lille hjemmebryg anlæg fra Hjemmebryggeren (http://www.hjemmebryggeren.dk/) samt det hertil hørende udstyr såsom spande, gærrør, termometer, etc. Efter at have fremstillet det første bacth på 20 L i Simons forældres køkken skulle dette testes og venner samt familie viste stor interesse for at prøvesmage og efterfølgende give feedback. Resultatet var blevet over al forventning og gav motivation for at fortsætte med at brygge øl. Til start var det fint bare at få feedback fra familie og venner men i takt med at vi fik mere erfaring med ølbrygningen steg ambitionerne og vi valgte i 2013 at stille op til det første Sjællandsmesterskab i hjemmebrygning. Her vandt vores øl kaldet Skandinavisk Blond publikumsprisen for bedste øl undel 6 % alkohol. I forbindelse med Sjællandsmesteskabet inddrog vi tre venner I vores projekt hvilket idag udgør grundstammen i projektet. Jacob stod for at designe etiketter, Asger bidrog med hans IT-skills til opsætningen af denne hjemmeside og Ulrik med inspiration og hjælp til selve brygprocessen. Alle fem deltog på standen ved mesterskabet som alle efterfølgende mente have været en god oplevelse og endvidere havde vist os at vi kan nå meget langt med dette når vi hjælpes ad.

Hvor projektet skal hen ad nu og hvad der kommer til at ske er uvist. Det hele foregår stadig på hobby niveau men hovedambitionen er at viderudvikle projektet og få det kommercialliseret. Om dette kan lade sig gøre og om hvordan det kan gøres må fremtiden vise. Lige nu forsætter vi ufortrøddent med at brygge øl; hvilket vi nok vil blive ved med så længe fasinationen af at kunne designe, brygge og vigtist af alt drikke lige akurat den øl man har løst til består.

Fasinationen ved ølbrygning opstår når man sammenholder de tanker og ideer man havde da man udviklede opskriften med de indtryk man får når man smager det færdige produkt.

 

Skål!

Ulrik, Jacob, Asger, Jonas og Simon